it-swarm-eu.dev

Jak mohu povolit svým členům, aby smazali své členství z mého webu?

Jaký je nejlepší způsob, jak členovi umožnit smazat svůj účet, pokud si nepřeje být členem naší komunity? Mám je jednoduše nechat kliknout na tlačítko pro smazání na webu? Jaká další opatření bych měl použít?

4
needHelp

Jedním z faktorů, o kterém je třeba přemýšlet, je to „nebezpečný“ nebo „škodlivý“ přítel. Nebo jednoduše, že lidé změní názor.

Navrhuji, abyste uživatelům poskytli způsob, jak deaktivovat jejich účet, ale s únikovým poklopem nějakého druhu - možná e-mailovým potvrzovacím odkazem, nebo „k vymazání účtu dojde za 30 dní, pokud nezměníte názor“ .

4
Bevan

Vezmeme @ Bevanův nápad o kousek dále:

Mají odkaz „deaktivovat účet“, který odešle e-mail na zaregistrovanou e-mailovou adresu. To říká něco v souladu s:

Pokud chcete pokračovat, klikněte na toto link nebo vložte URL do adresního řádku prohlížeče.

Pokud jste změnili názor, nemusíte nic dělat. Výše uvedený odkaz je platný pouze 48 hodin (nebo v jakém období, kdy se rozhodnete) .

Pokud si přejete svůj účet znovu aktivovat později, klikněte na toto link.

Pokud jste nepožádali o deaktivaci, můžete kliknout na toto link a ohlásit to.

Nejsem si jistý, že to všechno musíte udělat, ale máte představu.

Zasláním e-mailu na zaregistrovanou adresu chráníte před škodlivými nebo zlovolnými pokusy o smazání účtu (stejným způsobem, jako byste měli zacházet s jakoukoli změnou údajů o účtu). E-mail poskytuje uživateli jistotu, že se mohou v případě, že změní názor, vrátit zpět a také obnovit svůj účet v budoucnosti.

Pokud je však odstranění neodstranitelné, můžete je namísto toho varovat:

Jakmile je účet smazán, nelze jej obnovit. Opravdu chcete pokračovat?

Opět dává uživateli další šanci změnit názor.

Mějte na paměti, že mohou existovat zákony, které vyžadují vy musíte úplně odstranit něčí účet, pokud o to požádají. V těchto případech je druhá možnost vše, co máte k dispozici. Přesto může existovat dům na půli cesty, který vám umožní mít účty po omezenou dobu v deaktivovaném stavu. V takovém případě můžete uvést odkaz na reaktivaci, ale uveďte, že bude platit pouze pro dané časové období.

2
ChrisF