it-swarm-eu.dev

Uživatelské rozhraní pro uložení změn v mobilní aplikaci založené na dokumentech?

Vyrábím editor obrázků podobný photoshopu (např. Pro kreslení obrázků a schémat) pro iPhone a Android mobilní zařízení.) Navrhuji rozhraní pro ukládání dokumentů s ohledem na to, jak je ztráta dat Očekávám, že uživatelé budou chtít podobnou flexibilitu, jakou nabízejí typické akce „uložit“, „uložit jako“ a „uložit jako kopii“ na stolním softwaru.

Upozorňujeme, že vzhledem k povaze mé aplikace (velké obrázky, destruktivní úpravy, interakce v reálném čase, pomalé operace) je pro mě nepraktické nabízet trvalé vrácení dokumentů. Vím, že zde musí být nějaká diskuse, ale není to praktické, i když vezmu v úvahu pouze čas potřebný na vývoj. Jsem si vědom toho, že to omezuje mé možnosti, ale neočekávám dokonalost.

Momentálně moje rozhraní funguje takto:

  • Uživateli je nabídnuta galerie dokumentů.
  • Pokud uživatel klepne na dokument E, otevře se editor s načteným dokumentem E.
  • Během úpravy může uživatel explicitně uložit svůj postup do nového dokumentu B, pokud chce. Budoucí úspory přepisují B.
  • Během úpravy může uživatel uložit kopii stavu editoru do nového dokumentu (tj. Uložit kopii).
  • Pokud se uživatel pokusí vrátit do galerie, zobrazí se dotaz, zda chce uložit aktuální stav do B nebo zda by měl být aktuální stav vyřazen.
  • Stav editoru je pravidelně ukládán do automaticky uloženého souboru A. To nikdy nepřepisuje B (protože uživatel může chtít zahodit nedávné změny) a používá se pouze v případě havárie.

Některé věci, které se mi na tomto designu nelíbí:

  • Jedním z problémů, kterým jsem se pokusil zabránit, je, že uživatel omylem přepsal dokument, který byl původně otevřen. Dokumenty jsou vždy ukládány jako nové soubory, takže to není problém, ale to znamená, že uživatel bude pravděpodobně muset explicitně smazat staré soubory, pokud provedou mnoho úprav.
  • Uživatel může při ukončení omylem zasáhnout „zahodit“. Přemýšlel jsem o odstranění této možnosti úplně z dialogu (takže možnosti dialogu by byly „Uložit a vrátit se do galerie“ a „Zrušit“) a mít tuto možnost k dispozici pouze z nabídky, aby bylo velmi obtížné náhodně zasáhnout. Lidé, kteří hodně věci zahodí, to však budou nepříjemné. Mohl bych dokonce přidat tlačítko „Zrušit předchozí akci zahodit“ do galerie, myslím.
  • Vysvětlit uživateli, že akce explicitního uložení zapíše do nového souboru, "uložit a skončit do galerie" zapíše do stejného souboru a uložit jako kopie vždy vytvoří nový soubor je složité.

Může zde někdo vidět, jak mohu vylepšit své uživatelské rozhraní?

6
user4342

Zdá se mi, že rozdíl mezi Save a Save as a copy by bylo zcela jasné.

Přemýšlel jsem, že bys mohl udělat normální Save jako první si nejprve vytvořil záložní verzi předchozí verze. Ponecháte si omezené množství záložních kopií (konfigurovatelných někde, protože místo na disku je vzácnější), což by uživateli umožnilo vrátit se zpět nebo se vrátit, pokud se náhle něco zdá špatně.

Nejsem si zcela jistý, zda byste v takovém případě stále potřebovali explicitní Save as a copy. Možná ano, ale přinejmenším by už nebylo tak snadné dosáhnout?

Co myslíš?

1
nathanvda