it-swarm-eu.dev

Měl bych své gitované úložiště GitHub udržovat navždy?

Takže jsem vidlil úložiště někoho jiného, ​​provedl několik změn, podal žádost o vyžádání a mé změny ho přivedly do produktu. Skvělý!

Ale ... co mám dělat se svým vidličkovým úložištěm? Existuje pro mě přesvědčivý důvod, abych si úložiště nechal, nebo bych měl pokračovat a smazat ho? Neplánuji žádné další příspěvky, ale pokud změním názor, předpokládám, že to dokážu vždy jen rozvětvit.

Nemám opravdu obavy o udržení zálohy. Mám větší starosti s přerušením odkazů, ztrátou zpráv o potvrzení atd.

331
Brant Bobby

Odstraněním rozvětvených úložišť vymažete historii z vašich Pull Requestů.

PR with unknown repository

Odstraněním rozvětveného úložiště se odstraní veškeré informace spojené s vaším úložištěm. To může zpětně ovlivnit všechny odkazy na vaše úložiště, včetně požadavků na vyžádání, které již byly sloučeny. (Viz Požadavek na tah zobrazí po odstranění vidlice „neznámé repo“ )

Vaše připomínky a závazky by měly být zachovány pro všechny žádosti o vyžádání, které byly spojeny s vaším úložištěm, ale učiníte tak na své vlastní riziko.

Odstranění starých větví po sloučení je však zcela bezpečné.

Přestože by se nemělo mazat repozitáře, je naprosto přijatelné smazat nepoužívané větve. Ve skutečnosti GitHub doporučuje odstranit staré větve .

Uklízení po vyžádání tahem

V GitHubu rádi používáme Pull Requests celý den, každý den. Jediným problémem je, že po sloučení nebo uzavření Pull Requestů skončíme se spoustou zaniklých větví. Jeden z nás čas od času vyčistí tyto větve skriptem, ale mysleli jsme si, že by bylo lepší postarat se o tento krok v rámci našeho běžného pracovního postupu na GitHub.com.

Od dnešního dne po sloučení požadavku na vyžádání se zobrazí tlačítko pro odstranění přetrvávající větev:

Delete this branch button

Pokud byl požadavek Pull uzavřen, aniž by byl sloučen, bude tlačítko vypadat trochu jinak, aby vás varovalo před smazáním nezpracovaných závazků:

Delete branch with warning

Smazat lze samozřejmě pouze pobočky v úložištích, ke kterým máte přístup Push.

Užijte si uklizené úložiště!

Alternativně, pokud je opravdu nechcete udržovat, můžete archivovat úložiště , což znamená, že již není aktivně udržováno.

Viz také

51
Stevoisiak

Pokud byla vaše žádost o vyžádání přijata a neprovedli jste žádné další změny, které byste mohli použít osobně, měli byste ji odstranit.

  1. Odstranění nic neublíží.
  2. Vždy, když to potřebujete, můžete vždy vyrazit
  3. Když lidé něco hledají, omezuje to zbytečné úložiště ve výsledcích vyhledávání
  4. Pokud používáte GitHub jako druh životopisu pro potenciální pracovní místa/smlouvy, vypadá to lépe, pokud nemáte desítky forked repozit, na kterých v současné době nepracujete. Vypadáte efektivněji.
  5. Pomáhá vaše vlastní zdravý rozum, když nemusíte procházet stovky zbytečných repozit.
  6. Je to lepší pro GitHub. :)
212
tharris

Jakmile --- odešlete požadavek na vytažení, můžete smazat vidličk, bez ohledu na to, zda došlo ke sloučení nebo ne. GitHub ukládá všechny PR do úložiště proti proud , což znamená, že navrhované změny jsou sledovány, i když je vidlice smazána.

To zjednodušuje rozhodnutí.

Stále můžete chtít ponechat vidlici, pokud:

  • Okamžitě budete přispívat více (např. Rozšířit stávající PR nebo otevřít nové PR)

Možná budete chtít vidličku odstranit, pokud:

  • Chcete pod svým jménem čisté portfolio projektů
80
Dennis

Pravděpodobně bych to dechtoval/gzipoval a dal do archivního adresáře, pak ho smažu o 3 roky později. ;) Upřímně, pokud na tom nemůžete v příštích několika měsících znovu pracovat a chvíli jste jej nepoužívali, myslím, že by bylo bezpečné jej smazat.

21
Zachary K

Stačí přidat k poskytnutým odpovědím - GitHub sám doporučuje odstranit („uklížit“) rozvětvená úložiště po jejich sloučení.

To lze provést přímo v žádosti o vyžádání po sloučení - viz tento blogový příspěvek .

Kromě toho od této chvíle nevidím v komentářích žádné nevýhody:

  • i po smazání rozvětveného úložiště je v žádosti o vyžádání správná zpráva (žádné „neznámé úložiště“)
  • úložiště, do kterého jste přispěli, je stále uvedeno ve vaší příspěvkové aktivitě
  • jste stále uvedeni v přispěvatelích tohoto úložiště

Nedoporučoval bych jej smazat před sloučením, jak navrhuje @Dennis, protože možná budete muset provést určité úpravy kódu, pokud o to autoři požádají.

9
Marius Balčytis