it-swarm-eu.dev

Vzor automatického uživatelského rozhraní

Vyvíjím webovou aplikaci, která klade velký důraz na jednoduchost a mentalitu „jen použití“. Základní myšlenkou je psaní poznámek. Při plánování konceptu jsme velmi pozitivní vůči myšlence automatického ukládání, takže uživatel nikdy nemusí přemýšlet o ukládání nebo obavách o ztracený obsah. Jednoduše zadejte, dokud si nepřejete vytvořit novou poznámku, a pak začněte psát znovu.

Některé testy použití však ukazují, že vzorec autosave není zpočátku příliš oceněn. Všichni naši testovací lidé začali psát a pak hledali tlačítko „uložit“. Vyvinuli jsme tedy další úsilí, abychom uživatele nasměrovali k pochopení, že „, co nemusíte ukládat, to se dělá za vás, pořád “. To fungovalo, ale pak se uživatel zeptal: „ OK, automaticky se uložíš, ale kde je můj text? " a „ jak si mohu být jistý, že je obsah uložen? "

Moje otázka zní: existuje přirozený "dobrý pocit" z automatického ukládání, ale když vlastně používáte textový editor, všichni chceme "ujistit", že obsah je bezpečný?

Existují nějaké studie týkající se tohoto tématu nebo může někdo tady sdílet nějaké cenné zkušenosti při řešení vzorů uložení v aplikačních návrzích?

34
David Hellsing

Google to ve skutečnosti dělá docela dost. Mají funkci automatického ukládání v Dokumentech Google, Gmailu a Bloggeru.

V každém případě aplikace automaticky uloží váš obsah a poskytne malou poznámku někde, která říká něco jako: „Váš koncept byl uložen ve 3:04 odp.“. Ale mají také tlačítko „Uložit“. Jejich přístup se mi tak líbil, že jsem jej zkopíroval téměř přesně pro nedávné přepsání velkých webových stránek.

Jejich přístup funguje dobře, protože splňuje klasické pravidlo použitelnosti při provádění toho, co uživatel očekává. Uživatel očekává tlačítko uložení, takže byste mu jej pravděpodobně měli dát. Samozřejmě, pokud nemáte co uložit (protože se nic od posledního uložení nezměnilo), můžete vypnout tlačítko uložit a umístit text uvádějící, kdy byl obsah naposledy uložen, stejně jako Google.

29
Steve Wortham

Tento přístup využíváme v poměrně složité aplikaci zaměřené na inženýry a techniky, nyní na trhu více než 10 let. Zde je naše zkušenost:

Obzvláště na začátku si to uživatelé někdy zvykli. A co je ještě horší, neposkytujeme komplexní „vrácení zpět“ ani historii. To by mohl být skutečný problém, pokud bychom nezačali v neobsazené výklenku, což by našim časným uživatelům poskytovalo jasnou výhodu.

Je zajímavé, že to byli energetičtí uživatelé , kteří nejprve zjistili, že takhle pracují, když je museli chvíli používat.

V posledních letech bych subjektivně říkal, že se to zlepšilo dokonce i pro nové uživatele: Vyřešili jsme problémy Grave, které uživatelé narazili, a zdá se, že více začínajících uživatelů je zvyklých na jiné aplikace bez ručního ukládání.


Stále: Soubory + Zpět.

  • Dejte uživatelům soubory, které mohou zálohovat, posílat ostatním uživatelům a dělat, co chtějí dělat. My jsme se spálili tím, že jsme plně neuvažovali o různých problémech, které může uživatel řešit pro sebe tak, že se posouvají kolem souborů.
  • Poskytněte komplexní vrácení na úrovni položky nebo dokonce historii. Houpáme se bez většiny z technických důvodů, ale je to nejjednodušší způsob, jak obnovit důvěru v uživatele, kteří jsou překvapeni, že jejich změny jsou již uloženy.
  • -

9
peterchen

Tím se ovlivňuje změna v očekáváních a chování uživatelů; a budování důvěry mezi uživatelem a systémem.

Problém je: máme historii s tlačítkem Uložit a přišli jsme se na ni spolehnout, abychom zajistili, že systém dělá to, co by měl stejně dělat. Parafrázování Alan Cooper - model uložení je zbytečnou součástí uživatelské zkušenosti. Nutí uživatele, aby si byl vědom toho, jak systém funguje. Je to dichotomie, kterou odkazuje na implementační model vs. uživatelský model.

SO - klíčem k úspěchu je transparentní, postupné a pečlivé odstranění tréninkových kol. Pokud provedete drastické a neočekávané změny v modelu uložení, lidé budou mít obavy. To lze vidět v odpovědi na Apple vypouští uložení od OSX . To se setkalo se zmatkem a nedůvěrou, protože systém nedokázal říct uživateli, proč k tomu došlo a jak by to zlepšilo jejich životy.

Google na druhé straně odvedl s jejich modelem uložení mnohem lepší práci. Uživatelé si plně uvědomili, že pro ně zpracovává proces ukládání a udržuje je vědomi stav procesu ukládání.

Váš systém by měl zahájit neformální a nenápadnou konverzaci mezi systémem a uživatelem, když dojde k akci uložení. Dejte jim vědět, co dělá, proč to dělá a co mohou očekávat. Použijte několik inline, přechodných zpráv:

mockup

stáhnout zdroj bmml - Drátové snímky vytvořené pomocí Balsamiq Mockups

3
Untermensch

Myslím, že automatické ukládání může být velmi užitečné. Protože se však jedná o webovou aplikaci a jedná se o komunikační linii, kterou lze přerušit, můžete poskytnout zpětnou vazbu ohledně toho, zda byla data uložena. (Potvrzení ze serveru.) Pokud poskytnete vodítko (jako je hvězdička, text s nápisem „ukládání změn“ nebo cokoli), když se provedou změny, které se odesílají, lidé se budou cítit sebevědomější, když důvěřují autosave. Jakmile tedy začnou psát, že aplikace zaznamenává změnu, musí mít nějakou vizuální stopu, a pak nějakou stopu, že proces byl dokončen. (Je to také vynikající místo, kde se zobrazí zpráva, když někdo neúmyslně odpojí internetový kabel.)

2
Inca

Použijte jednu z těchto možností:

1) Použijte tlačítka Save/Cancel (Uložit/Zrušit) a skutečně uložit nebo zrušit data, když na ně uživatel klikne (výslovně uložit data na vyžádání uživatele)

2) Použijte funkci autosave a po úspěšném uložení zrušte tlačítko Save, pomocí tlačítka Cancel odstraníte předchozí uložená data.

Proč nemůžete odstranit tlačítko Uložit ve druhém případě: jedná se o velký problém (problémy s výkonem, nepředvídatelné akce uživatele), když nemůžete zaručit, že všechna změněná data budou skutečně uložena.

V obou případech zkontrolujte, zda byla data změněna a nebyla uložena.

(viz google, funkce automatického ukládání slov)

1
igor

Přišel jsem sem, abych si přečetl několik dalších názorů na toto téma. Můj osobní názor je, že automatické ukládání je v pořádku POUZE & POUZE, pokud je zálohováno funkcí zpět. Vzpomínám si, jakmile jsem měl velmi negativní zkušenosti s mapami Google, když jsem omylem přesunul ukazatel z jednoho místa na druhé. Pokusil jsem se najít tlačítko Zpět a v této chvíli aplikace ohlásila „Vaše změny byly úspěšně uloženy“. Nechtěl jsem, aby se to stalo. Obnovení ukazatele zpět do původní polohy trvalo nějakou dobu. Byla to velmi nepříjemná zkušenost, protože ukazatel nebyl nastaven na určité souřadnice.

Z druhé strany to bylo jedno. Věřím, že bez automatického ukládání bych měl více případů, kdy z nějakého důvodu ztratím data a myslím, že bych byl více nešťastný.

Jediným problémem je, že vrácení zpět/opakování vyžaduje určité úsilí a čas.

Nyní se podívejme na „vrácení zpět“. Co by se mělo stát, když se automaticky uloží změny automaticky. Uživatel chce "vrátit zpět" a ztratí připojení k internetu. Je to smůla? Nebo by aplikace měla být schopna vrátit zpět všechny nežádoucí změny poté, co se vrátí zpět? Je velmi složité, pokud se jedná o aplikaci prohlížeče (Angularjs) a prohlížeč byl uzavřen. Ano, můžeme sledovat v lokálním úložišti, ale je to složité nejen pro implementaci, ale pro uživatele je to také složité.

0
user1325696

Rychlým vyhledáváním se moc nepodařilo najít, ale domníval jsem se, že Google musí provést nějaký průzkum funkce automatického ukládání dokumentů Google. Zejména nejedná se o automatické ukládání a opakování iterací, ale také o to, že více uživatelů edituje a jejich změny jsou naživo pro ostatní spolupracovníky viditelné.

Model je pro některé lidi trochu divný, ale zážitek je docela dobrý a možná je to model, který si můžete trochu prohlédnout, i když se nejedná o aplikaci s možností spolupráce.

0
jameswanless